Category Archives: Proiecte si activitati educative

Simpozion national

Simpozionul Național  „Competențe cheie, fundament pentru dezvoltarea personală”

REZULTATELE CONCURSULUI NATIONAL “MADE FOR EUROPE”, editia a IX-a

REZULTATELE CONCURSULUI NAŢIONAL “MADE FOR EUROPE”, ediția a IX-a – Etapa judeţeană – 13.03.2015

Evenimentul international – Hour of Code

Anul acesta, România se va alătura evenimentului internațional Hour of Code, oferind profesorilor și elevilor din întreaga țară, posibilitatea să participe la o introducere distractivă în tainele programării. Obiectivul campaniei Hour of Code este de a atrage toți elevii din România de la grădiniță până la facultate și profesorii, indiferent de pregătirea pe care o au, să participe la un eveniment de o oră, în care să se evidențieze faptul că programarea nu este complicată, este socială și distractivă. Proiectul este unul global și este susținut de Barack Obama, Bill Gates, Mark Zukerberg, guverne ale țărilor din Europa și lideri de opinie din întreaga lume, care, împreună, susțin că tot mai mulți copii ar trebui să învețe programare ( http://www.youtube.com/watch?v=FC5FbmsH4fw  – clipul de prezentare disponibil și în limba română ).

În săptămâna 8-14 decembrie 2014, orice profesor, indiferent de pregătirea pe care o are, poate parcurge alături de elevi unul din tutorialele disponibile la adresa http://ro.code.org/learn. Tutorialele se adresează tuturor, sunt intuitive și create pentru a face o introducere în programare, mai ales pentru elevii care nu sunt familiarizați cu computerul. Mai mult, există și tutoriale ce pot fi parcurse fără acces la internet.

 

Premiile Zayed pentru proiecte scolare in domeniul energiei viitorului

Adresa M.E.N. Nr. 29892/DGRIE/03.04.2014 referitoare la inițiativa României de a participa la ediția 2014 a Premiilor Zayed pentru proiecte școlare în domeniul energiei viitorului, tehnologiilor curate sau dezvoltării durabile, în valoare de cca. 100 000 USD.

Banner

Campania „Europa, casa noastra”

Europa, casa noastră este o campanie de informare şi comunicare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România derulată în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Campania este menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.

Site-ul campaniei: http://europacasanoastra.ro/

IMPORTANT !  FORMULAR ÎNSCRIERE ȘCOALĂ

Scopul campaniei:

Campania se află la a patra ediție și îşi propune să informeze elevii şi profesorii cu privire la proiectul de integrare europeană (istoria, prezentul şi viitorul acestuia), priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi informaţii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri, implicarea în proiecte comunitare). Campania este deschisă tuturor şcolilor (primare şi gimnaziale), precum şi liceelor din România. Elevii participanţi trebuie să fie coordonaţi de învăţători sau profesori.

Acţiunile campaniei:

Campania de informare „Europa, casa noastră” are patru componente importante:

·         Vizite în școli

·         Concursul de proiecte “Lider European”

·         Ziua Europei

·         Concursul de desene „Ziua Europei”