Category Archives: Discipline

Strategia de extindere a alternativei educationale Step by Step pentru anul scolar 2015 – 2016

Strategia de extindere a alternativei educaționale Step by Step pentru anul școlar 2015 – 2016

Rezultatele Olimpiadei de lingvistica – etapa judeteana – 22 noiembrie 2014

Evenimentul international – Hour of Code

Anul acesta, România se va alătura evenimentului internațional Hour of Code, oferind profesorilor și elevilor din întreaga țară, posibilitatea să participe la o introducere distractivă în tainele programării. Obiectivul campaniei Hour of Code este de a atrage toți elevii din România de la grădiniță până la facultate și profesorii, indiferent de pregătirea pe care o au, să participe la un eveniment de o oră, în care să se evidențieze faptul că programarea nu este complicată, este socială și distractivă. Proiectul este unul global și este susținut de Barack Obama, Bill Gates, Mark Zukerberg, guverne ale țărilor din Europa și lideri de opinie din întreaga lume, care, împreună, susțin că tot mai mulți copii ar trebui să învețe programare ( http://www.youtube.com/watch?v=FC5FbmsH4fw  – clipul de prezentare disponibil și în limba română ).

În săptămâna 8-14 decembrie 2014, orice profesor, indiferent de pregătirea pe care o are, poate parcurge alături de elevi unul din tutorialele disponibile la adresa http://ro.code.org/learn. Tutorialele se adresează tuturor, sunt intuitive și create pentru a face o introducere în programare, mai ales pentru elevii care nu sunt familiarizați cu computerul. Mai mult, există și tutoriale ce pot fi parcurse fără acces la internet.

 

Precizari privind continuarea studiilor in anul scolar 2014 – 2015

Adresa M.E.N. nr. 62097/03.11.2014 privind continuarea studiilor în anul școlar 2014 – 2015 pentru diferite categorii de absolvenți 

PROGRAMUL ACTIVITATILOR METODICE – SEM. I – AN SCOLAR 2014 – 2015

Programul activităților metodice, științifice și de perfecționare programate în semestrul I, an școlar 2014 – 2015